Wij zijn een jeugdbeweging die zich in Lier bevind, die al 90 jaar bestaan met een rijkgevulde geschiedenis aan gebeurtenissen  en hoogtepunten.

Wat is KLJ? KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd) is een jeugd- en jongerenbeweging die in Vlaanderen 314 afdelingen telt. Deze brengen samen 20.380 leden bij elkaar. De werking wordt waargemaakt door 3.500 bestuursleden. KLJ is ook actief in Oost-België en telt daar 28 afdelingen die samen 1.621 leden hebben waarvan er 301 bestuurslid zijn. De KLJ richt zich tot alle jongens en meisjes van 6 tot 35 jaar. In de KLJ werken we met drie leeftijdsgroepen: de -12 , de -16  en de +16 De werking van de KLJ situeert zich duidelijk in de vrije tijd. Voor een groot deel zijn het ontspannende activiteiten, al moet het duidelijk zijn dat wij meer zijn dan een sport- of hobbyclub. In de KLJ kunnen kinderen en jongeren immers op een eigen manier bezig zijn met de dingen die voor hen belangrijk zijn. Samen zoeken ze naar antwoorden op hun vragen, discussiëren ze over wat goed en slecht is en leren ze zo samen ontdekken waar er grenzen liggen en welke waarden nog echt belangrijk zijn.

Waarom verschilt KLJ van elke andere jeugdbeweging? Wanneer de andere jeugdbewegingen een beetje stilvallen, komen wij helemaal los, want in de zomer hebben we de sportfeesten!

Sportfeest?! Elke zondag van augustus organiseert een KLJ-afdeling een sportfeest, dit is een dag vol dansen, atletiek, wimpelen (met vlaggen zwaaien), volksspelen, (levende) piramides bouwen, genieten, … De dansjes, het wimpelen en de piramides worden voor een jury gedaan, zodat er op het einde van de dag een winnaar is. Maar om goed te presteren op deze nummers, moet er geoefend worden! Daarom beginnen we al van in begin juli bijna elke avond te oefenen. Als jij eens zin hebt om mee te dansen, wimpelen of een plekje in de piramide te veroveren, laat het ons weten en wij weten je te zeggen wanneer we gaan oefenen! Iedereen vanaf 6 jaar is welkom!